15. den, Matara-Mirissa-Galle-Mirissa

20.03.2015

Dnes ráno jsme okolo 7:30 opouštěly pokoj a mířily směr Mirissa. Jely jsme autobusem, cesta se obešla bez incidentů :-). Jelikož nás celodenní sezení na pláži nudí, rozhodly jsme se najít si v Mirisse ubytko a jet rovnou na prohídku do města Galle, kde je stará holandská pevnost.

Hned 1. hotel, který jsme měly vytipovaný byl ucházející a za dobrou cenu, pár desítek metrů od pláže, nechaly jsme tam tedy batohy a jely do Galle. Cestou jsme si prohlížely další městečka a pláže, ale je to vše velmi podobné, rozhodly jsme se proto zůstat poslední 4 noci v Mirisse.

Autobusové nádraží v Galle je hned vedle kriketového stadionu, kde se zřejmě konal nějaký důležitý zápas, soudě podle počtu fanoušků - chlapci na tréninkovém hřišti nám pak prozradili, že je to turnaj mezi školami. Chvíli jsme se na kriket dívaly (musíme se podívat na pravidla, ze hry jsme bohužel absolutně nic nepochopily) a pak se prošly po hradbách, kolem majáku a starými uličkami uvnitř hradeb, které obepínají jižní cíp města. Po procházce jsme ještě debatovaly, zda navštívíme Colombo nebo ne - vzhledem k tomu, že jsme se obě shodly, že by to bylo jen za účelem sehnání "suvenýrů", rozhodly jsme se vše vyřídit tady v Galle a pak zůstat jen u moře. V místních teplotách je jakkoli dlouhý pobyt v rozpáleném městě utrpením a tahat se s batohy hlavním městem a večer jet na letiště se nám nechce. Bohužel se ukázalo, že ani tady není možné koupit cokoliv, co by se dalo považovat za upomínkový předmět - pohlednic jsme viděly pár, ale byly bohužel poměrně nehezké :-(.

Nakoupily jsme tedy jen nějaké čaje a protože jsme věděly, že do Colomba už nepojedeme, rozhodly jsme se zajít si sem i na oběd - těšily jsme se na steak z tuňáka, který si tady dáme a v místě, kde jsme ubytované, sice nějaké restaurace, které připravují ryby jsou, ale... Tuňákový steak jsme nechtěly riskovat - ten, který jsem měla v Elle byl dobrý, ale pořád jsem měla pocit, že to jde i lépe :-). Vrátily jsme se tedy do staré části uvnitř hradeb, kde jsme narazily na restauraci, která nás jídelním lístkem zaujala - jen pár jídel a z tuňáka tady dělali tatarák, carpaccio a měli i Sashimi - volba byla jasná, tady ho nemůžou zkazit :-). Uvnitř jsme viděli cedulku s nabídkou na večeře - steak z tuňáka, s limetovou omáčkou, hranolkami a čerstvým salátem. Bylo rozhodnuto :-). Bohužel měli steaky z čerstvého tuňáka vyhrazené na večeře, jak jsme pochopily číšníka, ale jednu porci nám zajistil. Peťa řekla, že si vybere i něco jiného, tak jsme zůstaly. Dala si taky tuňáka, ale v úpravě "fish and curry" tedy s kari omáčkou z kokosového mléka, já hranolky vyměnila za rýži. Obě jídla byla famózní, za mě asi nejlepší jídlo, jaké jsem kdy v restauraci měla. Steak byl medium rare, tedy opečený jen zprudka a uvnitř syrový, limetová omáčka naprosto luxusní, salát mírně politý holandskou omáčkou to bezvadně doplňoval. No, zážitek ze Srí Lanky mezi Top 3, vždyť už Peťu unavuju, jak o tom už několik hodin mluvím :-). Uvažujeme, že si do Galle ještě jeden výlet cíleně do téhle restaurace uděláme.

Po jídle už jsme se vrátily na pokoj a šly se projít po pláži - už to tady (bohužel) vypadá jako klasické mořské letovisko s hromadou barů podél pláže, v jednom z nich jsme poseděly a daly si pár Cuba Libre. Pláž je písčitá bez jediného kamínku, velmi pozvolný vstup do moře s obrovskými vlnami na místě, kde je voda tak po pás - už se velmi těšíme na zítřejší koupání :-).

© 2017 Náš cestovatelský deník. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky